houtsoorten
Leuk artikel? Deel het!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Een foto op hout is een van de populairste wanddecoraties van dit moment. Dat vinden wij niet zo gek, want zo’n prachtige muurdecoratie past in elk interieur. Wanneer je bij ons een foto op hout bestelt kun je kiezen uit verschillende houtsoorten. Er zijn vier houtsoorten die allemaal een eigen uiterlijk hebben. Het maakt dus wel degelijk verschil voor welke soort je kiest. De soorten verschillen niet alleen in uiterlijk maar ook in prijs. Er zijn goedkopere opties en luxe opties die iets meer kosten. Maar uiteindelijk is er voor ieder wat wils! Hieronder vind je handige informatie over de houtsoorten zodat jij gemakkelijk de perfecte foto op hout kan uitkiezen.

  1.   Vurenhout

Vurenhout is de meest populaire houtsoort. Dit lichte hout heeft een natuurlijke uitstraling waarin nerven en noesten te zien zijn. De planten van dit materiaal zijn 2 centimeter dik. De planken kunnen horizontaal en verticaal liggen en kieren tussen de planken zijn zichtbaar. Vurenhout past goed in een landelijke inrichting.

 

  1.     Ayoushout

Ayoushout is niet alleen geschikt voor binnen, maar kan ook buiten gebruikt worden. Dit hout heeft een luxe uitstraling, doordat het bijna geen noesten en nerven bevat. Ook bij ayoushout zijn de kieren tussen de verschillende planken te zien. Dit hout komt goed tot z’n recht in elk interieur.

 

  1.     Steigerhout

Steigerhout is ruwer dan andere houtsoorten, hierdoor heeft het een stoerdere look. Ook steigerhout kan buiten gebruikt worden. Bij steigerhout zijn er veel noesten, nerven en oneffenheden aanwezig en dit geeft karakter aan het geheel. Deze houtsoort past goed in een robuust en stoer interieur.

 

  1.     Multiplex

De laatste houtsoort die wij aanbieden is multiplex. Dit is de budget variant in onze collectie. Een foto op multiplex bestaat als enige uit één hele plaat in plaats van verschillende platen naast elkaar. Er zijn dus ook geen kieren. Er is een subtiele houtstructuur met lichte vlammen. De dikte van de multiplex plaat is 1 centimeter.

Hopelijk heb je zo genoeg informatie om jouw perfecte foto op hout samen te stellen! Binnen no time heb je dan een prachtige foto op hout als pronkstuk aan de muur hangen.

Leuk artikel? Deel het!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *